Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Hurvínek slaví 86. narozeniny!



02.05.2012

Hurvínek, syn Josefa Spejbla, slaví narozeniny. Našemu ušatému klučinovi je krásných 86 let.

 

Hurvínek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hurvínek se narodil 2. května 1926. V tento den se poprvé objevil na divadelní scéně a to ve hře Rudolfa Nešvery Počestný dům. Jeho autorem je řezbář Gustav Nosek, který se při zrození Hurvínka nechal inspirovat již existujícím Spejblem (narozen 1920). I proto se náš ušatý klučina nejdříve jmenoval Spejblík.

 

Hurvínek se po svém narození okamžitě zapojil do divadelní práce. Po boku Spejbla začal bavit malé i velké diváky. I když se to ze začátku neplánovalo, tak se postupem času stal náš klučina Spejblovým synem. Naše dvojice získávala na popularitě. A tak se stalo, že se z divadelních prken dostali do rozhlasu a poté i do televize.

 

Spejbl a Hurvínek

 

Jeho prvním lidským "tátou", který mu věnoval hlas a naučil ho chodit, byl Josef Skupa. Dalším lidským "tátou", který měl Hurvínka na starosti byl Miloš Kirschner. V součastné době o vtipného klučinu pečuje Martin Klásek.

Hurvínek sice není čaroděj, ale přesto umí měnit svoji velikost. Může mít podobu malé loutky (výška 46 cm, váha 1.05 kg), také střední loutky (výška 49 cm, váha 1,20 kg) a aby toho nebylo málo, tak se dokáže stát i velkou loutkou (výška 56 cm, váha 1,95 kg).

 

NAŠE PŘÁNÍ

Milému Hurvínkovi přejeme, ať má stále zdravé a pevné dřevěné tělo. Ať mu vydrží ten úžasný humor. Ať dělá radost svému taťuldovi. Zkrátka, ať nás baví nejméně dalších 86 let. :)

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Spejbl a Hurvínek(195 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist