Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Film Čtyřlístek ve službách krále dnes konečně vstupuje do kin!



28.02.2013

Legendární kreslený seriál získává čtyřiačtyřicet let po svém vzniku svoji celovečerní filmovou podobu! Hlavní postavičky příběhů výtvarníka Jaroslava Němečka - tedy Fifinka, Myšpulín, Piňďa a Bobík - se představí v dobrodružném příběhu se spoustou humorných a gagových situací, nečekaných zápletek a překvapení.

ctyrlistek
Foto: Bio Illusion
 

Během výletu do Prahy, který má být dárkem k Fifinčiným narozeninám, navštíví Čtyřlístek Pražský hrad. Ve Zlaté uličce je přepadne lev Aurix, který pak čtveřici zavede do podzemních chodeb pod sídlem českých králů, kde se setkají se samotným císařem Rudolfem!

Ten podnikl cestu časem z minulosti do přítomnosti, protože podle předpovědí astrologa Sendivoje jenom Čtyřlístek může získat zázračný kámen mudrců a zachránit tak císaři život i korunovační klenoty, o které usiluje proradný alchymista Kelly. Fifinka, Myšpulín, Piňďa a Bobík se tak dostanou do šestnáctého století, kde jim doslova půjde o život …

Ale nebyl by to Čtyřlístek, kdyby díky svému důvtipu a vynalézavosti nevyřešil všechny nástrahy i nečekané překážky a nezachránil nejen císaře, korunovační klenoty, ale i celou zeměkouli od návratu do doby ledové!

Režisér Michal Žabka (47), který natočil několik krátkých animovaných snímků a v roce 2011 podílel jako jeden z tvůrců na animovaném filmu Autopohádky, dobrodružnou komedií Čtyřlístek ve službách krále debutuje na poli celovečerního filmu. 

Oblíbený komiks, který poprvé vyšel v roce 1969, se již před dvaceti lety dočkal prvního pokusu o zfilmování. V roce 1993 totiž natočil režisér Ivan Renč natočil tři krátké animované snímky (Pes na stopě, Signály z neznáma a Myš, která prochází zdí), které však nezaznamenaly větší ohlas.

Debutující režisér do hlavních rolí, tedy do hlasů kreslených postaviček, obsadil známé české herce. Ústřední čtveřici namluvili Ivan Trojan jako Myšpulín, Tereza Bebarová jako Fifinka, Bohdan Tůma jako Bobík a Ondřej Brzobohatý jako Pinďa. 

Animovaná komedie Čtyřlístek ve službách krále má v českých kinech premiéru 28. února 2013.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Čtyřlístek(233 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist