Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Z doby kamenné se do kin žene animovaný Pračlověk



12.02.2018

Animovaná komedie Pračlověk o střetu civilizací přichází po takových filmech, jako je Slepičí úlet, Wallace a Gromit či Ovečka Shaun. Bude nový počin britského studia Aardman Animations a oscarového režiséra Nicka Parka stejně úspěšný?

Photo © Aardman Animations, Cinemart.cz

Jak pralidé zkoušejí hrát fotbal…

Děj filmu Pračlověk se odehrává v dávné době mamutů a lidí, kteří si vážili svých rodných jeskyní. Hlavním tématem je střet doby kamenné s bronzovou. Která z nich to nakonec vyhraje?

Photo © Aardman Animations, Cinemart.cz

Hlavní hrdina Dug vedl až dosud poklidný život v době kamenné. Teď ale on a jeho čtyřnohý kamarád Čenich musejí zachránit svůj kmen před obrovskou hrozbou – dobou bronzovou, která k nim vtrhla v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se vinou náhody ocitá uprostřed nepřátelského území a budoucnost svého domova vsadí do podivné hry, v níž se dvě skupiny bojovníků pokouší kopat do kožené koule.

Photo © Aardman Animations, Cinemart.cz

Že to zní vskutku bláznivě?

A to si představte, že Dug má pouze jednu šanci! Musí naučit nejen sebe, ale i dalších deset nemotorných pralidí hrát fotbal a následně zvítězit v zápase proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. No to je zhola nemožné! Nebo ne? Přece jenom je to jediný způsob, jak získat zpátky své území. Pokud neuspějí, čeká je dlouhodobá práce v dolech vítězné civilizace.

Naštěstí se Dugovu týmu podaří získat na svou stranu velkou fotbalovou fanynku Tynu, která jim svými trenérskými metodami pomůže. Může ale doba kamenná překonat dobu bronzovou? V tomhle světě není jisté nic, tedy kromě toho, že se v něm budete královsky bavit.

Photo © Aardman Animations, Cinemart.cz

Kdy se to podivuhodné utkání koná?

Pračlověk vtrhne do kin 22. února 2018, přístupný bude samozřejmě všem a potrvá asi 88 minut. Na výběr by měl být český dabing i anglická verze s českými titulky. Hlasy v originále propůjčili postavám Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams, Timothy Spall a další. V české verzi se můžeme těšit na Petra Neskusila, Václava Knopa, Tomáše Borůvku, Viktorii Taberyovou, Viktora Dvořáka a jiné.

 

Pro Eddieho Redmayna, Maisie Williams a Toma Hiddlestona, kteří namluvili tři hlavní role, to byl vskutku povznášející odklon od všeho, co dosud zažili.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist