Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Vydejte se s Dilili do Paříže!



30.10.2018

Dilili v Paříži je další půvabný animovaný film z dílny uznávaného francouzského animátora Michela Ocelota a v našich kinech se na něj můžeme těšit již 1. listopadu 2018. Dobrodružství odvážného děvčete přiblíží divákům slavnou dobu „Belle Époque“, takzvaných krásných časů v dějinách Francie. Možná ji znáte z plakátů Alfonse Muchy a možná byste se o ní rádi dozvěděli něco víc.

 

Foto: Mars Films (3x)

Mysteriózní rodinný příběh vypráví o tom, jak se dívenka Dilili spolu s kamarádem Orelem vydá po stopách spolku, jenž unáší pařížské dívky. Během pátrání navštíví hrdinové např. světoznámý kabaret Moulin Rouge a seznámí se s řadou význačných osobností té doby, od vědkyně Marie Curie přes malíře Picassa až po spisovatele Marcela Prousta.

Každý z nich podá malým detektivům pomocnou ruku nebo poskytne nápovědu. Dostanete se s nimi na mnohá pozoruhodná místa a budete i svědky toho, jak do spletitého tajemného případu proniká magie. Na samém konci čeká tradiční střet dobra se zlem. Jak to asi dopadne? 

Michel Ocelot (* 1943) je znám především jako výtvarník a režisér animovaných snímků. K jeho úspěšným dílům patří mj. fantasy Pohádky noci (2011), rodinný film Ivan Carevič a kouzelná princezna (2010), Princové a princezny (2000) či např. Kirikou (1998). Účelem Ocelotových filmů je ukázat dětem, že kulturní rozdíly jsou přirozené a každý má právo na svou jedinečnost.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist