Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Vodníkova princezna nejen pro neslyšící



19.12.2018

Každý rok uvádí Česká televize o vánočních svátcích také pohádku pro neslyšící a letos tomu nebude jinak. Díky dabingu si ji však budou moci užít i slyšící. Vodníkova princezna ve znakovém jazyce vás zavede do podvodního světa a povypráví vám příběh mladého vodníka Fandy. Režírovala ji Alena Derzsiová, scénář napsala Alexandra Vebrová. Vysílat se bude na ČT2, podle aktuálních informací 19. prosince 2018 v 16:25 a na Štědrý den ve 13:40. Film je dlouhý 35 minut.

Foto: Česká televize / Jakub Hrab

Fanda dělá svému vodnickému otci starosti, jelikož je líný a o nic se nezajímá. Rybník kvůli tomu zarůstá a pustne. Nabízí se jediné možné řešení – oženit Fandu! Jenže jak? Otec povolá na pomoc vodnickou dohazovačku Kecku. Fanda ale obyčejnou vodnici odmítá. Ožení se jedině s princeznou! Jak tohle Kecka zařídí? Vezme si Fanda nakonec opravdu princeznu? To už vám neprozradíme, ale jedno je jisté – čeká vás veselá pohádka, která propojí svět neslyšících i slyšících lidí, a potěší tak skutečně všechny. I díky skvělému hereckému obsazení.

 

V roli Fandy se objeví mim František Půlpán, Kecku hraje osvědčená komička Zlata Kurcová a coby vodnický otec se představí další neslyšící herec Antonín Zralý. Jak už bylo řečeno, pohádka navazuje na tradici vánočních příběhů pro sluchově postižené, které jsou hrány ve znakovém jazyce, tlumočeny do češtiny a opatřeny skrytými titulky.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist