Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Večerníček slaví 50 let! Oslavte to s dětmi v České televizi, nebo na výstavě!



20.04.2015

První Večerníček byl odvysílán v roce 1965, je mu tedy již neuvěřitelných padesát let. Tehdy šlo o pohádku O klukovi a kometě. Padesát let Večerníčku vám a vašim dětem připomene výstava, nebo den otevřených dveří v České televizi.

Foto: Večerníček / Česká televize

Hláška „Večerníček a spát!“ je typická snad pro každou rodinu. Bez pohádky na usnutí se už zkrátka nedovedeme představit, že bychom naše děti vychovávali. V rámci oslavy výročí Večerníčka připravila Česká televize hned několik událostí. Jednou z nich je den otevřených dveří v České televizi, který se uskuteční 1.května.

Dále se připravuje vysílání zbrusu nového večerníčku Povídání o mamince a tatínkovi Kristiny Dufkové, ve kterém ještě nenarozený Toník vypráví o tom, co všechno se musí stát, aby vznikla jedna nová rodina. Hlasy večerníčku propůjčili Tatiana Vilhelmová a David Novotný. V příběhu se ale objeví daleko více postav.

 

Foto: Povídání o mamince a tatínkovi / Česká televize

Ve spolupráci s Národní galerií a Museem Kampa pak Česká televize pro letní měsíce připravila velkolepou retrospektivní výstavu Večerníček slaví 50 let, která proběhne ve Valdštejnské jízdárně a Sovových mlýnech.  Výstava, kde si na své přijdou milovníci tradičně pojatých i interaktivních expozic přiblíží, prostřednictvím výtvarných návrhů originálních kreseb, ilustrací a loutek, zástupce proslulé české školy trikového filmu.

Doprovázet ji budou i tvůrčí dílny s dabingovým studiem, kurzy animace či setkání s tvůrci večerníčků. Na děti čeká i skleněné bludiště Maxipsa Fíka, Rákosníčkův dětský kolotoč nebo pohádkový les.  

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist