Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Vánoce s kouzelníkem Žitem



26.11.2018

Vánoce se blíží, a tak vyvstává klasická otázka, jaké nové pohádky si pro nás asi připravila Česká televize. Dnes už víme, že jednou z nich bude Kouzelník Žito režiséra Zdeňka Zelenky.

 

 

O čem to bude?

Kořenářka Apolena, kteroužto roli zastala zkušená pohádková herečka Jiřina Bohdalová, objeví v obilném lánu novorozeně. Vezme si jej k sobě a pojmenuje ho Žito. Právě tak začíná příběh štědrovečerní pohádky pro letošní rok.

Z dítěte vyroste poctivý mladík se smyslem pro spravedlnost. Jde o první velkou roli Denise Šafaříka. Chlapec odmítne pracovat jako královský výběrčí daní. Než by zrazoval své přesvědčení, raději se nechá přeložit do stájí.

 

Nic lepšího se mu zřejmě nemohlo stát, protože právě tam narazí na královu schovanku, půvabnou princeznu Adélku (Anna Kadeřávková). Nejen ona však nalezne v Žitovi zalíbení. Všimne si jej i čertice Filištína (Tatiana Vilhelmová) a rozhodne se ho získat za každou cenu. Začne chlapce zahrnovat bohatstvím, a jako by to nebyla dostatečná komplikace, o Adélku projeví zájem králův správce Neklan.

Odolá Žito svodům pekla, i když tak možná uvrhne do nebezpečí Apolenu s Adélkou? To zjistíte už brzy v novém filmu, kde se dále objeví například Bolek Polívka, Petr Kostka, Pavel Kříž, Pavel Liška ad.

 

Foto: Foto: David Raub / Česká televize

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist