Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

V Českém muzeu hudby uvidíte výstavu Hudba a pohádka



31.05.2017

Jak souvisí hudba a pohádka? To se dozvíte na stejnojmenné výstavě v Českém muzeu hudby, která potrvá až do jara příštího roku. Muzeum najdete na Václavském náměstí 68.

Foto: nm.cz

Výstava představuje celou řadu uměleckých děl, která se inspirovala pohádkovými příběhy, děti i rodiče se seznámí také s filmovou a scénickou hudbou, nebo s různým pracovním náčiním ilustrátorů, rytců či loutkařů, ale i s krásnými knižními publikacemi.

Vystavena budou například první nebo jinak cenná vydání knih B. Němcové, K. J. Erbena, ale také staré tisky či Ďáblova zahrádka od J. Váchala (1924) a další zajímavé knižní tituly.

Hudba je pro mnoho pohádek velmi důležitá. Co by byly třeba Tři oříšky pro Popelku bez skladeb Karla Svobody, nebo Deváté srdce Juraje herce bez ponuré hudby Petra Hapky? Nejenom tyto hudební skladatele si zde připomenou návštěvníci v audio a video ukázkách.

Mnohé pohádkové postavy se představí jako protagonisté oper a baletů či populární hudby a orchestrálních i klavírních skladeb. Návštěvníci se mohou těšit na Honzovo království od Otakara Ostrčila, Dvořákovu Rusalku či Čerta a Káču.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist