Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Univerzita pro příšerky: Pokračování animovaného hitu konečně v kinech!



19.06.2013

Po dlouhých dvanácti letech uvidíme na stříbrném plátně snímek, který navazuje na populární film Příšerky s.r.o.! Animovaná komedie Univerzita pro příšerky je vůbec prvním prequelem od studia Pixar, které v roce 2001 vypustilo do světa snímek Příšerky s.r.o.

univerzita
Foto: Falcon
 

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent.

Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit.

Režie volného pokračování komedie Příšerky s.r.o. (2001) se chopil Dan Scanlon, pro nějž je to debut na poli celovečerního animovaného filmu. A podle prvních reakcí se zdá, že se návrat po dvanácti letech docela vydařil.

Jde sice o film určený primárně dětskému publiku, ale jako takový je "srozumitelný" i dospělým divákům, kteří ocení vtip a nadhled hlavních postaviček ... a koneckonců i vcelku nerušivý český dabing!

V českém znění si "hlavní role" střihli Jiří Hromada, Tomáš Trapl, David Suchařípa, Vlastimil Zavřel, Saša Rašilov, Naďa Konvalinková nebo Jaroslav Kaňkovský.

Animovaná dobrodružná komedie Univerzita pro příšerky/Monsters University má v českých kinech premiéru 20. června 2013.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Příšerky s.r.o.(74 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist