Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Svěrákova pohádka Tři bratři až v létě



06.03.2014

Natáčení pohádky režiséra Jana Svěráka Tři bratři se bohužel zpozdí. Na vině je technická náročnost speciálních triků, kterých by měla být pohádka plná a jejichž realizace nějaký ten pátek ještě potrvá.

Foto: Česká televize (2x)

 

Po Kukym se Jan Svěrák opět pustil do tvorby snímků pro děti. Jeho nejnovější pohádka Tři bratři byla vytvořena na základě tří dílek, vytvořených pro televizní pořad České televize Hodina zpěvu. Pro scénáristu Zdeňka Svěráka tak vyvstal poměrně komplikovaný úkol tyto tři dílka skloubit tak, aby pohádka měla nějaký smysl a vtip, jak jsme na to u Zdeňka Svěráka zvyklí.

 

V nové pohádce tak budou figurovat písničky ze známých televizních operetek Červená Karkulka, 12 měsíčků a Šípkové Růženky. V hlavních rolí tří bratrů se představí Viktor Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula, tito tři bratři vstupují do tří pohádek a musí se zbavit svých špatných vlastností, aby hlavní hrdinky pohádek zachránili a nakonec si je pochopitelně vzali za ženy.

 

Film vzniká v koprodukci České republiky a Dánska. Právě triky a vytvoření loutky ve třetím rozměru představovaly pro rozpočet filmu obrovskou zátěž. Dohromady se pro film vyrobí více jak 300 trikových efektů.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist