Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Studio Disney plánuje pokračování filmu Alenka v říši divů!



15.12.2012

Rodinná fantasy Alenka v říši divů (v originále Alice in Wonderland), která měla premiéru v roce 2010, svého času vydělala přes jednu miliardu dolarů, získala dva Oscary za kostýmy a výpravu, a stala se jedním z nejúspěšnějších filmů studio Walt Disney.

alenka
Foto: Falcon
 

Není tedy divu, že studio se po dvou letech od premiéry rozhodlo dát zelenou volnému pokračování filmu. Pravdou ovšem je, že snímek nebyl tehdy příliš dobře přijat kritikou, které se nelíbilo pomalé tempo vyprávění a také formát 3D, jehož výroba zůstalo na půli cesty.

Na scénáři filmu v současné době pracuje Linda Woolverton, která se v minulosti podílela na úspěšných snímcích Lví král nebo Kráska a zvíře. Můžeme si tedy být jistí, že je vše ve správných rukou. Zda však na post režiséra vrátí Tim Burton, není zatím vůbec jisté.

Vzhledem k tomu, že film Alenka v říši divů byl založen (ovšem velmi volně!) na stejnojmenné knize britského spisovatele Lewise Carrolla, je pravděpodobné, že druhý díl bude natočen na motivy pokračování s názvem Alenka za zrcadlem od téhož autora.  

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist