Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Slavný Spider-Man slaví padesáté narozeniny!



29.08.2012

Pavoučí muž se jako komiks objevil na pultech poprvé v srpnu 1962! Spider-Man, který se dočkal během padesáti letech několik filmových či seriálových zpracování, se svého životního jubilea dožívá v plné síle a stále má co říct i čtenáři či divákovi 21. století!

man
Foto: Falcon
 

Každý kulturně vzdělaný člověk ví, že Spider-Man je fiktivní postava komiksových příběhů vydávaných nakladatelstvím Marvel Comics, které patří mezi nejoblíbenější komiksy všech dob. Obrovskou popularitu si získal hlavně třemi celovečerními snímky, které natočil v letech 2002 až 2007 režisér Sam Raimi. 

Pavoučí muž se však poprvé objevil v komiksu Amazing Fantasy #15 právě v srpnu 1962 a díky úspěchu tohoto dílu mu byl hned od března 1963 věnován vlastní komiks The Amazing Spider-Man. Dodnes je nejprodávanější komiksovou sérií od Marvel.

Autory postavy a příběhu byli komiksoví tvůrci Stan Lee a Steve Ditko, kteří Spider-Mana vytvořili na míru mladým studentům, kteří tvořili hlavní cílovou skupinu. Hlavním hrdinou je proto zakomplexovaný středoškolský student Peter Parker, který nemá rodiče a žije u tety a strýce. Jednou ho však kousne radioaktivní pavouk a mladík získá nadpřirozné schopnosti superhrdiny ...

Původní série The Amazing Spider-Man byla ukončena číslem 441 v roce 1998, ale již v následujícím roce začala být vydávána druhá série, která dosáhla již více než 650 čísel. V roce 2011 začal být vydáván spin-off projektu Ultimate nazvaný Avenging Spider-Man, který začleňuje Spider-Mana do komiksových příběhů týmu Avengers.

Příběh pavoučího muže prostě dosáhl za padesát let takřka kultovního statusu a nedávno se dočkal dokonce muzikálového zpracování pod názvem Spider-Man: Turn Off the Dark. V červenci 2012 mělo navíc premiéru zatím poslední filmové zpracování pod názvem The Amazing Spider-Man.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist