Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Před spaním můžete dětem číst třeba Švédské pohádky!



06.03.2015

Také dětem čtete před spaním? Děláte velmi dobře, jednak děti navyknete na čtené slovo a rozvíjíte jim obrazotvornost a inteligenci a navíc takto můžete prohlubovat vzájemnou intimitu. Pokud hledáte novou knihu, do které byste se mohli společně začíst, vyzkoušejte Švédské pohádky!

Foto: Bux.cz

Švédsko a tvorbu pro děti si spojujeme hlavně v osobě geniální švédské spisovatelky Astrid LIngrenové. Určitě není od věci vyzkoušet také další švédské knihy, jako třeba právě pohádky. Pohádky se hodí pro děti od tří do sedmi let, jsou tedy ideální pro čtení před usnutím.

Jde o pohádky veselé, ale i dojímavé a napínavé, které v lecčems mohou připomínat ty naše. Děti se v nich dozvědí třeba, proč medvěd nemá ocas, jak děvče přelstilo obra, co všechno provedli hlupáci z Tälje a nebo proč se psi očichávají.

Navíc jsou pohádky doprovázeny krásnými ilustracemi od Lenky Jasanské a do ilustrování knihy se mohou zapojit i samy děti. V knize totiž najdou pohádku O Holečkovi, kterou si mohou vybarvit podle vlastní fantazie.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist