Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádkoví herci: Vlasta Burian



27.06.2012

Vlasta Burian byl vynikající herec, který se stal Králem komiků. V pohádkové říši je vtipným rádcem, který umí vždy poradit!

 

Vlasta Burian

Král komiků Vlasta Burian!

 

Vlasta Burian (9. dubna 1891 - 31. ledna 1962) byl český herec, který se narodil v Liberci. Josef Vlastimil Burian, jak znělo jeho celé jméno, byl nejen herec, ale také režisér, zpěvák, divadelní ředitel, imitátor, spisovatel, podnikatel a také velký sportovec. Byl to jeden z nejpopulárnějších herců za první republiky.

Jeho filmové role jsou populární dodnes. I díky tomu vyhrál v jedné anketě titul Král komiků. Mezi jeho nejznámější filmy patří U pokladny stál a Přednosta stanice. I v pohádkovém světě zanechal svoji hlubokou stopu. A to ve filmové pohádce Byl jednou jeden král a v kreslené pohádce Dva mrazíci. Vlasta Burian zemřel 31. ledna 1962 v Praze.

 

V POHÁDKOVÉM SVĚTĚ

Do pohádkového světa vtrhl jako rádce Atakdále. Je to velice komický pan rádce, který radí stejně komickému panu králi, který si nechá říkat Král Já I. Atakdále společně se svým králem tvoří vtipnou dvojici, která humorně vládne v pohádce Byl jednou jeden král.

 

Vlasta Burian

Rádce Atakdále s babičkou kořenářkou

 

Svoji pohádkovou stopu zanechává i v animovaném příběhu Dva mrazíci. V pohádce od Jiřího Trnky propůjčil svůj hlas jednomu z mrazíků.

 

Mrazíci

Ustrašený mrazík (Vlasta Burian) a nebojácný mrazík (Jan Werich)

 

Vaření lívanců v podání krále Já I. a pana rádce Atakdále

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Dva mrazíci(81 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist