Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádka Kovář z Podlesí s Bolkem Polívkou představuje první ukázku!



15.02.2013

Nová česká pohádka Kovář z Podlesí vstupuje do závěrečné etapy svého vzniku a do tuzemských kin vstoupí snímek již 16. května letošního roku.

kovar
Bolek Polívka jako Kovář z Podlesí!
Foto: Bontonfilm
 

Tým režiséra Pavla Göbla a producentky Kateřiny Špůrové, tak finalizuje několik let připravovaný projekt, který díky tomu, že jde o hraný film, kombinovaný s klasickou loutkovou animací, současnou 3D animací, digitální kompozicí a mnoha dalšími trikovými technologiemi, představuje jednu z nejnáročnějších realizací v českém filmu posledních let.

Podle původního scénáře Pavla Göbla vypráví film příběh, kdy je na městečko Podlesí a jeho okolí uvržena kletba, kterou může zlomit Toník, synovec místního kováře. A jak? Tím, že zbaví kraj zlých bab, v něž se kdysi proměnily dobré víly. Z jejich spárů musí zachránit milovanou Bětku a současně zbavit Podlesí draka.

První ukázka z filmu!
 

Toník je sirotek, který vyrůstá u svérázného strýce kováře. A protože kovář je jednak válečný invalida a jednak trošku lenoch, proměnil Toník jeho kovárnu v dílnu plnou vynálezů, které mají strýčkovi usnadnit život. A k obsluze různých strojků, strojů a čarovných mašinek taky vycvičil dva hlodavce – křečka a veverku.

Hlavním tématem Kováře z Podlesí je pohádkový souboj dobra se zlem, snaha o získání pravé lásky a objevení hodnot opravdového přátelství. Pohádka, v níž je všechno tak trochu jinak, vznikla také trochu mimochodem. Pavel Göbl  na základě své předchozí práce pro Českou televizi dostal nabídku nejprve na studiovou pohádku, ale nakonec se námět vyvinul ve filmový tvar. A to je jedině dobře!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist