Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Pohádka Jack a obři: Vše o hercích a režisérovi filmu!



25.03.2013

Uznávaný filmový tvůrce Bryan Singer natočil akční 3D dobrodružství „Jack a obři“, ve kterém hlavní roli Jacka ztvárnil Nicholas Hoult. V dalších rolích se ve filmu objeví Eleanor Tomlinson jako princezna Isabelle, Stanley Tucci jako zrádný Roderick, Ian McShane jako Isabellin otec - král Brahmwell, Bill Nighy jako generál Fallon - dvojhlavý velitel armády obrů, a Ewan McGregor jako rytíř Elmont.

hoult
Nicholas Hoult
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Nicholas Hoult (Jack) se nedávno se podílel na produkci filmu „Fury Road” v roli Nuxe, a to ve čtvrté řadě tohoto populárního snímku Mad Max. Herec si svou roli znovu zopakuje ve filmu „X-Men: Days of Future Past”, kde bude jakožto Hank McCoy měnit hlavní historické události, které ovlivní lidstvo i mutant.

Na plátnech se naposledy objevil jakožto R ve filmu “Warm Bodies”. V roce 2011 jsme tohoto mladíka mohli spatřit ve filmu „X-Men: První třída”, kde hrál mladého Hanka McCoye, což přeneslo diváckou pozornost zpět k Profesoru X a Magnetovi – do chvíle, kdy objevili poprvé své schopnosti. V roce 2010 se objevil v akčním dobrodružném snímku „Souboj Titánů” a v roce 2009 si pak zahrál v debutu Toma Forda „Single Man”.

Nicholas Hoult je proslulý svou dlouhodobou prací pro britský televizní seriál „Skins”. Jeho průlomová role přišla už v jeho jedenácti letech, kdy se objevil po boku Hugha Granta ve filmu „Jak na věc” jakožto mladý kluk, který udělá cokoli, aby učinil svou chronicky deprimovanou matku šťastnou.

hoult
Jack a Isabelle
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Eleanor Tomlinson (Isabelle) začala se svou profesní dráhou, když jí bylo dvanáct let - tehdy hrála malou Daphne v yorkshirské televizní adaptaci „Falling". Ve třinácti pak natáčela v Praze roli mladé Sophie Von Teschen ve filmu „Iluzionista”.

Herečka se také objevila jako Fiona Chattway v „Alenka v říši divů” od Tima Burtona a také jako Eve ve snímku „Doktor Who”, kde ztvárnila vedlejší roli a v „Dobrodružství Sarah Jane”. Titulní roli si zahrála také v televizním thrilleru „Vesnice” a „Styria”. Objevila se také ve filmu „Ztracená budoucnost”.

Roku 2009 se Eleanor Tomlison dočkala velkého ocenění, když se stala náctiletou členkou skupiny World Vision, s níž podnikla výpravu do indického Jaipuru, aby upozornila na problémy náctiletých dívek, které už mají zkušenosti s pohlavním zneužíváním. Je také patronkou charity Wheelchairs for Kids, která sídlí v jejím rodném britském Yorkshiru.

eleanor
Eleanor Tomlinson
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Ewan McGregor (Elmont) je v současnosti k vidění po boku Naomi Watts v režijním dramatu Juana Antonia Bayona „Nic nás nerozdělí”, založeném na skutečném příběhu rodiny postižené hrozivým tsunami z roku 2004. Uznání si Ewan McGregor získal ztvárnění role ve snímku Lasse Hallstörma „Lov lososů v Jemenu”, který mu vynesl nominaci na Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon.

Jeho první slavnou rolí byl na heroinu závislý hlavní hrdina filmu Dannyho Boylea „Trainspotting” Mark Renton, za jehož ztvárnění získal nominaci na skotskou cenu BAFTA. Následovali mimo jiné legendární Obi-Wan Kenobi v „Hvězdných válkách“, Christian, kterého si zahrál v americkou i britskou filmovou akademií oceněném muzikálu „Moulin Rouge” a za jehož ztvárnění také obdržel cenu londýnské filmové kritiky v kategorii nejlepší herec.

Ewan McGregor si získal ocenění kritiků také za roli ve filmu Dannyho Boylea „Extra život”, za nějž dostal v roce 1997 potřetí v řadě cenu Empire Movie Awards v kategorii nejlepší britský herec. Stejnou cenu dostal i za své role ve snímcích „Moulin Rouge!”, „Trainspotting” a ve filmu Dannyho Boyla „Mělký hrob”, které mu navíc vyneslo cenu Alfréda Hitchcocka za nejlepší herecký výkon.

jack
Ian McShane, Ewan McGregor, Eleanor Tomlinson a Nicholas Hoult
Foto: Warner Bros. Pictures
 

Režisér a producent Bryan Singer své diváky neustále baví odvážnými vizuálními efekty a bohatě propracovanými postavami, a to již od svého prvního snímku z roku 1993 „Public Access”, který byl oceněn hlavní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance.

Pozornost široké veřejnosti si získal v roce 1995 díky thrilleru „Obvyklí podezřelí”, který získal dva Oscary. Jeho dalším snímkem byl kritikou oceněný „Nadaný žák”, adaptace novely Stepthena Kinga, kde hlavní roli ztvárnil Ian McKellen.

Bryan Singer pak pokračoval se dvěma celosvětově proslulými filmy – trhákem z léta roku 2000 “X-Man” a ještě úspěšnějším pokračováním z roku 2003 „X2: X-Men”. V obou adaptacích využil nadšené znalosti zástupu obdivovatelů komiksů, jejichž řady se rozrůstaly po čtyřicet let.

Režisér se pak pustil do filmu „Superman se vrací”, což byl první trhák natočený na digitální kameru Panavision Genesis, čímž nadchl kritiky i fanoušky. Do světa X-Manů se pak vrátil jako producent v roce 2011 díky mezinárodnímu hitu „X-Man – První třída”, což je snímek podle původního příběhu.

Naposledy americký tvůrce režíroval a produkoval drama z druhé světové války „Valkýra”. V současné době Bryan Singer pracuje na produkci velkolepého filmu „X-Men: Days of Future Past”, který bude režírovat a zároveň produkovat pod značkou své Bad Hat Harry Production, a kde se na plátně znovu setkají herci z předchozího dílu „X-Men: První třída”.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Jack a obři (8 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist