Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Podívejte se na výběr programu nové stanice ČT Déčko!



14.07.2013

Nový kanál veřejnoprávní stanice ČT :D se opítá o sedm programových pilířů! Pojďme se na ně podívat!

decko
Foto: Česká televize
 

Jedním ze stěžejních programových pilířů je zábavné vzdělávání. Jde o cykly pořadů se vzdělávací tematikou zpracované tak, aby byly pro děti zábavné a udržely jejich pozornost. K novinkám v této oblasti patří například cyklus Lovci záhad, v němž budou děti objevovat zákonitosti vědy z pohledu, kterému porozumí a který je zaujme.

K dalším pořadům v oblasti zábavného vzdělávání patří nový původní vlastivědný cyklus Méďové na cestách, v němž se děti prostřednictvím dvou medvíďat seznámí se zajímavými místy a s památkami naší země, a také pořad o etiketě nazvaný Mistr E. Nejmenším dětem nabídne ČT :D zábavný vzdělávací cyklus Abécédé s Michalem, ve kterém se seznámí s jednotlivými písmeny abecedy.

mazalove
Mazalové
Foto: Česká televize
 

Věkově mladším dětem jsou určeny také cykly Šikulové –děti učí a motivuje využívat svých schopností a šikovnosti k vytváření věcí nejen pro své potěšení - či Moudronos, který přinese moudra modrého klauna. Starší děti bude chtít oslovit zábavný cyklus o logickém myšlení Chytrost nejsou žádné čáry. Ze zahraničních pořadů nabídne ČT :D například oceňované cykly BBC Děsivé dějiny nebo přírodovědný cyklus 60 zvířecích zabijáků.

Novou původní tvorbu ČT reprezentují seriály Špačkovi v síti času a Mazalové

Tahákem ČT :D bude hraná tvorba a konkrétně nové původní seriály, které ČT :D uvede ke startu vysílání na podzim letošního roku a v první polovině roku příštího. Půjde o nový původní seriál Mazalové - seriál sitcomového typu o soužití jedné příšerné rodiny se skupinkou překvapivě sympatických hradních strašidel.

Dalším dílem nové původní tvorby budou Špačkovi v síti času - fantazijní seriál o návštěvách paláce, kterým protéká náš promarněný čas i o láskách a starostech v našem civilním světě.

Animovaná tvorba se bude soustředit na oblast Večerníčků, i mimo ni. ČT :D nabídne pokračování úspěšné série Večerníčků Tarbíci či Štaflík a Špagetka a zároveň uvede hned čtyři nové řady Večerníčků. Budou to Chaloupka na vršku, Bílá paní na hlídání, Nejmenší slon na světě a To si piš, je to myš.

mazalove
Mazalové
Foto: Česká televize
 

Pevnou oporou programu budou pravidelné pásmové magazíny, na které jsou děti zvyklé už ze stávajícího vysílání České televize. Mladší děti najdou v pravidelných časech své oblíbené pořady Kouzelná školka a víkendové Studio Kamarád, starší děti osloví inovovaná podoba Planety Yó.

Oblíbené magazíny doplní novinky – Draci v hrnci, Náš zvěřinec i Wifina

K novým magazínům bude patřit Draci v hrnci či Náš zvěřinec. Nově se děti na ČT :D setkají s lifestylovými magazíny. Jedním z takových bude pořad Wifina - magazín, ve kterém se dozví o všech oblastech, které zajímají děti ve věku 8 – 12 let.

Svérázným programovým typem budou též zábavní a soutěžní pořady. Starší děti se mohou od podzimu těšit na hudební pořad či soutěžní Bludiště. Ve vývoji jsou komediální skeče určené nejmenším dětem - Srandičková Lhota. Cyklus se bude odehrávat na malém městě, kde je všechno mnohem legračnější než obvykle.

spackovi
Špačkovi v síti času
Foto: Česká televize
 

Publicistika bude zastoupena pořadem Tamtam neboli moderovaným sobotním informačním servisem pro děti od 4 let i jejich rodiče. Bude přinášet tipy na výlety, zajímavé akce a aktivity a zábavnou formou informovat o právě probíhajícím kulturním a společenském dění.

Novinkou bude i každodenní relace Zprávičky, denní zpravodajský servis pro děti školního věku, který v pěti minutách nabídne  souhrn aktuálního dění a bude učit děti, aby získávaly profesionálně zpracované informace z veřejnoprávního média. Přinese příspěvky z domova, regionů, zahraničí, sportu i počasí – vybrané a upravené pro děti.

Sedmým a posledním, ale nikoli z hlediska významu, je pilíř sportovních pořadů. ČT :D připravuje ve spolupráci s ČT sport pro děti týdeník o sportu. I další pořady budou děti motivovat k pohybu. Mezi ně budou patřit například Hýbánky nebo Jóga pro děti. Chybět nebudou ani zahraniční sportovní magazíny a dokumenty.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist