Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Ohnivá čarodějka a jedno velké dobrodružství



03.05.2018

Dnes vám v našem článku přinášíme tip na jednu zajímavou fantasy knihu pro děti a mládež od jedenácti let. Jmenuje se Dcera ohně a potěší nejen malé fanoušky kouzel, kteří mají pro strach uděláno.


Známe spoustu příběhů na téma čarodějnictví, a tak se nabízí otázka, zda lze v této oblasti vůbec ještě přijít s něčím jedinečným. Autor Matt Ralphs naštěstí přináší vcelku originální a jedinečný román, jejž ocení jak děti, tak starší čtenáři. Některými líbivými popisy nadchne i zkušeného knihomola. Byla by jistě škoda, kdyby jen tak zapadl v moři jiných knížek. Takže pokud jste ho dosud míjeli, teď máte možnost to napravit.

Hrdinkou Dcery ohně je dvanáctiletá Hazel, která celý život strávila ve společnosti své matky na čarovné mýtině. Jednoho dne se ale objeví ohavný démon a matku unese. Hazel se ji snaží zachránit a při té příležitosti objeví svou zatím netušenou magickou sílu. Dozví se, že je ohnicí – čarodějkou, která dovede ovládat oheň.

Když vyšle své první kouzlo, mimoděk zasáhne i roztomilého, avšak pořádně vzteklého plcha jménem Bramley. Ten se od onoho okamžiku stává jejím služebníkem a přítelem, byť drobátko neurotickým. Společně se vydají za hranice mýtiny do neznámých koutů nebezpečné Anglie, aby dívčinu matku našli a zachránili. Cestou se setkávají se starým lovcem čarodějnic, v jehož přítomnosti by se Hazel měla mít obzvlášť na pozoru.

Pokud máte obavy, že by příběh mohl vycházet z jiných děl, která již dobře znáte, např. z Harryho Pottera, věřte, že jsou zbytečné. Hazel své schopnosti sice také objevuje pomalu a zpočátku je ze všeho vyplašená podobně jako Harry, ale žije v úplně jiné době, kdy jsou čarodějnice upalovány.

Román tak slibuje momenty plné akce a nebezpečí, spoustu zajímavých zvratů a hlavně svižně plynoucí krátké kapitoly, které vám budou doslova mizet před očima. Každá kapitola je navíc doplněna příhodným citátem, jenž by mohl přinést vítané zpestření.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist