Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Nevíte, kam s dětmi o prázdninách? Vezměte je do herny Merkur



06.02.2017

Není nic horšího, než dítě, které se nudí. Pokud chcete, aby se vaše dítě prima zabavilo, a to kreativní formou, vezměte ho do herny s legendární stavebnicí Merkur, kterou najdete v Národním technickém muzeu.

Ilustrační foto: Youtube

Jde o fungl novou hernu, která se otevřela prvního února. Herna je určena pro malé  i velké, pro zábavu, odpočinek i ponaučení. Hernu se stavebnicí najdete v blízkosti expozice Hornictví a Hutnictví, neboť právě zde jsou vystaveny modely postavené z Merkuru související s hornickou a hutnickou tematikou.

V herně se nestaví je z Merkuru, připraven jsou i modernější technologie. Návštěvníci si zde mohou zahrát počítačovou hru s hornickou tematikou, menší děti se mohou dívat na oblíbené večerníčky, nebo si mohou postavit si věž nebo zeď z velkých papírových kostek.

Merkur to se postupně stal fenoménem, oblíbenou konstrukční hrou, která poskytuje neomezené možnosti pro tvorbu nových řešení a pomáhá rozvíjet technické dovednosti dětí i mládeže. Věděli jste třeba, že chemik Otto Wichterle vynalezl kontaktní čočky právě za pomoci této stavebnice?

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist