Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Nejlínější kocour na světě jménem Garfield slaví 35. narozeniny!



20.06.2013

Kreslená kočka, která má neustále hlad a nejradši by ležela doma u televize, slaví menší jubileum! Zrzavý kocour jménem Garfield se "dožívá" pětatřiceti let - komiks s tímto hrdinou se v amerických novinách objevil poprvé právě 19. června 1978.

garfield
Foto: Promo

Autorem komiksu o Garfieldovi je kreslíř Jim Davis, který si prý za vzor vzal kočky, s nimiž se jako dítě potkával na rodinné farmě. Jméno a některé jeho vlastnosti si pak vypůjčil od svého dědečka, čímž mu zajistil nesmrtelnost. A přesto, že se Garfield nechová zrovna vzorově, je populárnější než jiné - tzv. kladné - kreslené postavičky!
 
Příběhy tlustého, líného a věčně hladového kocoura, který miluje lasagne a nechytá myši, si milovníci komiksů čtou už 35 let a zatím to vypadá, že se toto téma nevyčerpalo. Během těchto let vznikly nejen animované seriály, ale v roce 2004 a 2006 také dva celovečerní filmy.
 


V České republice se kocour Garfield, jemuž dělá společnost poněkud přihlouplý pes Odie a jejich asociální majitel Jon Arbuckle, začal objevovat už od počátku 90. let. Většina dětských diváků si jej pak zamilovala především díky seriálům Garfield a jeho přátelé (1988) nebo Garfieldova show (2008).
 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist