Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Navštivte výstavu o kultovní pohádce Tři oříšky pro Popelku na zámku Moritzburg!



28.01.2013

Pouze dvacet minut jízdy autem z centra Drážďan se nachází jedinečný zámek Moritzburg. Právě před čtyřiceti lety zde proběhlo natáčení dnes asi nejznámější zimní pohádky.

tri
Libuše Šafránková a Pavel Trávníček
Foto: Promo
 

Snímek Tří oříšky pro Popelku se již dávno stal součástí historie zámku Moritzburg. Pokaždé, když zima přebere vládu, ožije původní místo natáčení novou zimní výstavou o kultovním filmu. Kromě mnoha originálních kostýmů se tuto zimu výstava zaměřuje na kouzelnou filmovou hudbu skladatele Karla Svobody a také režiséra Václava Vorlíčka a jeho největší filmové úspěchy.

 

Více informací o výstavě Tři oříšky pro Popelku najdete zde

 

Česko-německá koprodukce "Tři oříšky pro Popelku" se stala jedním z nejoblíbenějších pohádkových filmů, která o Vánocích nesmí chybět v žádné domácnosti. Film, který byl v zimě 1972/73 natáčen také v Moritzburgu, tedy v tomto roce oslavuje kulaté výročí. To má být mezi 10. listopadem 2012 a 3. březnem 2013 vhodným způsobem oslaveno. Výstavou!

mo
Zámek Moritzburg v noci
Foto: Promo
 

Návštěvníci se na výstavě dozvědí mnoho věcí o díle, životě a kariéře režiséra Václava Vorlíčka. Blíže představena bude česká filmová klasika jako Princ a Večernice, Dívka na koštěti nebo oblíbený televizní seriál Arabela a vystaveny budou také původní kostýmy z Popelky. 

Druhým těžištěm je filmová hudba Karla Svobody, který je mezi německými hudebními producenty považován za továrnu na hity. Podrobný portrét výjimečného skladatele, který zemřel v roce 2007, vzdává na zimní výstavě poctu jeho životnímu dílu.

Výstava vychází z předlohy kultovního filmu, a tak proto byly nejrůznější filmové scény pečlivě znovu vytvořeny, a to s velkým smyslem pro detail. Prohlídka je uspořádána tak, aby provedla návštěvníka zimním zámkem Moritzburg, a na konci vede ke schodišti, kde Popelka ztratila střevíček. Výstavu už navštívilo víc než 300 tisíc nadšených návštěvníků!

mo
Zámek Moritzburg v zimě
Foto: Promo
 

Vedle výstavy „Tři oříšky pro Popelku“ vás na zámku Moritzburg čeká také doprovodný program. Těšit se můžete na moritzburský adventní kalendář, vánoční trh na zámeckém ostrově či na advent u majáku.

Kromě toho máte možnost shlédnout slavnou pohádku přímo na zámku v tamním pohádkovém kině a již tradičně tvoří velké finále doprovodného programu Popelčin kostýmový ples 9. března 2013.

A pokud se chcete dostat na výstavu Tři oříšky pro Popelku zdarma, zúčastněte se naší soutěže o tři rodinné vstupenky!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist