Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců - recenze animovaného filmu!



28.12.2013

Francouzský snímek, který má v českých kinech premiéru 26. prosince 2013, je zdařilou podobou oblíbeného seriálu! Po prvním zhlédnutí je možné říci, že je to jeden z mála filmů, u něhož se pobaví děti i dospělí ...

mrnousci
Foto: mrnouskovefilm.cz
 

Zatímco seriál Mrňousci z roku 2006 má své kouzlo v pětiminutových skečích, v případě celovečerního filmu Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců měla autorská dvojice Héléne Giraud a Thomas Szabo mnohem těžší práci. Museli totiž vymyslet silný příběh, který by vydržel celých 80 minut.

A to se jim naštěstí povedlo a nestalo se tak na úkor toho, že by film vyhlížel infantilně, naivně, nebo snad hloupě. Naopak - režisérům se podařilo skloubit dětské vidění světa s humorným nadhledem světa dospělých, aniž by jeden nebo druhý utrpěl při sledování psychickou újmu!

O co tedy ve filmu jde? Jednoho dne na malém lesním paloučku vznikne nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár.

Do mravenčí války se vloží beruška La Coccinelle, která se skamarádí s černým mravencem Mandiblem a nakonec mu pomůže zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků v čele s hrozivým Butorou.

mrnousci
Foto: mrnouskovefilm.cz
 

Snímek má jednu výhodu (či možná nevýhodu?) - tj. že je prakticky němý. Jeho zvuková stránka se skládá jen ze zvuků přírody a zvuků drobných tvorečků, kteří však nikdy nepromluví lidskou řečí. Díky tomu je film krásně srozumitelný divákům na celém světě.

Film trvá příjemných osmdesát minut, což je tak akorát, aby se divák nezačal nudit a zároveň mohl odejít z kina s pocitem, že viděl animák, který obsahuje všechno - humor, napětí i inteligentní příběh, jenž názorně ukazuje jakou sílu má přátelství! A je vlastně úplně jedno, že v tomto případě jde o přátelství mezi beruškou a mravencem!

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Mrňousci(74 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist