Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Maxipes Fík slaví čtyřicet let. Podívejte se na něj na výstavě



20.07.2016

Je to už čtyřicet let, co se na obrazovkách objevil dobrácký Maxipes Fík a jeho nerozlučná kamarádka, holčička Ája. Připomenout si je můžete až do konce července na výstavě ve Vile Pellé na Praze 6.

Foto: Česká televize

Večerníček nakreslil Jiří Šalamoun, kterému je také výstava věnována. Kromě Maxipsa Fíka ilustroval například Hobita, Pana Tau, Posledního Mohykána, nebo Tracyho tygra. Na výstavě můžete obdivovat jeho obrázky, nebo se přímo zapojit do díla.

Příležitostí je mnoho. V půdním prostoru galerie se mohou děti dívat na Večerníčky ze série Divoké sny Maxipsa Fíka, dále si zde mohou vytvořit vlastní leporelo nebo filmový flipbook s razítky navrženými ilustrátorkou Alžbětou Zemanovou.

 

Připraven je i MagicBox s jeho interaktivními tužkami, kde je možné vytvářet ilustrace, či dle svého barevně upravovat ty stávající. Dále se mohou děti vydovádět při sestavování puzzle, nebo si na zahradě vypůjčit malovací stěnu. Pro děti jsou k dispozici dvě autíčka.  Na naši galerijní tabuli mohou děti Fíkovi nakreslit narozeninový dort. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist