Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Louskáček trochu jinak



08.01.2018

Rok 2018 teprve začal, ale milovníci Disneyho krásných pohádkových příběhů se už teď těší na připravovaný americký fantasy film Louskáček a čtyři říše, jenž má do kin dorazit 2. listopadu.

Foto: Disney (2x)

Dobrodružný snímek pro celou rodinu, jenž bude dozajista plný kouzel, napětí a nádherné vánoční atmosféry, vzniká podle předlohy Ernsta Theodora Wilhelma Hoffmanna a baletní inscenace Petra Iljiče Čajkovského. Místo věrného převyprávění Louskáčka a myšího krále se však jistě dočkáme něčeho temnějšího, soudě dle nedávno zveřejněného prvního traileru.

 

Hlavní hrdinkou příběhu bude půvabná mladá Clara, která se snaží získat jedinečný klíč mající odemknout krabičku s dárkem od zesnulé matky. K vytouženému předmětu dívku dovede podivuhodná zlatá nit, která se objeví na vánočním večírku kmotra Drosselmeyera. Klíč ovšem zmizí a Clara se dostane do zvláštního paralelního světa, v němž potká vojáka Phillipa, bandu myší a správce tří neobyčejných říší: Říše sněhových vloček, Říše květin a Říše sladkostí. Aby získali klíč zpátky, jsou Clara s Phillipem nuceni cestovat do čtvrté říše, která je domovem zlé Mother Ginger.


Režie se ujal švédský režisér Lasse Hallström. Do hlavní role dívky Clary byla obsazena vycházející sedmnáctiletá hvězda Mackenzie Foy, kterou si jistě všichni pamatujeme jako upíří holčičku z populární Twilight ságy. K filmu nás nicméně přilákají především jména dalších slavných herců, jako je Morgan Freeman v roli Drosselmeyera nebo Helen Mirren coby Mother Ginger. Těšit se můžeme také na Keiru Knightley, Matthewa MacFadyena a spoustu dalších. Zdali bude Louskáček a čtyři říše stejně velkolepý jako jeho předchůdci – Kráska a zvíře a Kniha džunglí – se však teprve ukáže.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist