Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Letadla: Z oblačných výšin přilétává sympaťák Prášek!



22.08.2013

Animovaný komediálně-dobrodružný snímek nabitý akcí v mnohém navazuje na komerčně úspěšný snímek Auta! Americký film Letadla, který je určený pro nejmenší diváky, natočil zkušený tvůrce animovaných děl Klay Hall.

letadla
Foto: Falcon
 

Prášek, práškovací letoun s velkým srdcem a rychlými křídly, sní o tom, že se zúčastní nejúžasnějšího leteckého závodu kolem světa. V cestě mu stojí jen několik poněkud větších problémů - Prášek není tak docela stavěný pro závody, a kromě toho má tak trochu strach z výšek.

Navzdory fóbiím se Práškovi za podpory svého učitele z námořního letectva, Skippera, podaří s odřenou vrtulí kvalifikovat do hlavního závodu. Jeho sportovní nadšení a rychlost se ale příliš nezamlouvají obhajujícímu šampiónovi Ripslingerovi, který se neštítí ničeho, jen aby Práška zastavil.

Když dojde v průběhu vyvrcholení závěrečného závodu k neštěstí, je Práškova odvaha vystavena skutečné zkoušce. Za podpory přátel starých i nových Prášek vystoupá do výšin, o kterých se mu doposud ani nezdálo, a současně užaslým přihlížejícím dokáže, že svět v oblacích skutečně nezná žádných hranic.

Americký režisér Klay Hall, která režíroval seriály Simpsonovi, Family Dog nebo Tatík Hill a spol., v roce 2009 natočil televizní animovanou pohádku Zvonilka a ztracený poklad. Snímek Letadla je tedy jeho celovečerním debutem.

Hlavních rolí se chopili známí američtí herci jako Dane Cook, Teri Hatcher, Val Kilmer, Julia Louis-Dreyfus, John Cleese nebo Roger Craig Smith. V českém znění ale uslyšíme tuzemské dabingové hvězdy jako jsou Kryštof Hádek, Petr Pelzer, Tomáš Racek, Martina Šťastná, Dana Černá, Jolana Smyčková nebo Vladimír Brabec

Americká animovaná rodinná komedie Letadla/Planes má v českých kinech premiéru 22. srpna 2013.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist