Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Jelínek Bambi má už sedm křížků na paroží!



13.08.2012

Slavný film Bambi měl premiéru právě před sedmdesáti lety! Snímek o mladém jelenovi, který dělá své první krůčky v životě, totiž vstoupil do amerických kin přesně 13. srpna 1942!

bam
Foto: Walt Disney Studios Home Entertainment
 

Snímek Bambi, který byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Rakušana Felixe Saltena, měla sice premiéru před sedmdesáti lety, ale slavný tvůrce Walt Disney na něm začal pracovat už v roce 1936. Hlasy mláďat byly nadabovány dětmi, nikoliv pomocí dospělými, jak bylo tehdy běžné.

Malý Bambi žije v samém srdci lesa, dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli.

Jde o pátý film z takzvané animované klasiky Walta Disneyho a v roce 2008 ho Americký filmový institut po zásluze zařadil mezi 10 nejlepších animovaných filmů na světě.

V roce 1943 navíc získala tato kouzelná animovaná pohádka tři nominace na Oscara - za původní píseň "Love Is a Song", hudbu a zvuk. Na film pak v roce 2006 navázalo pokračování Bambi 2.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Bambi(62 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist