Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Jaké to je, když draka bolí hlava? Dozvíme se v nové české pohádce!



09.05.2018

Když draka bolí hlava je nová československá pohádka pro celou rodinu od režiséra Dušana Rapoše, která do našich kin vtrhne 25. října 2018.

Foto: Bohemia MP

V hlavních rolích se objeví Karel Gott (78) s dcerou Charlottou (12), jež zde ovšem bude hrát jeho vnučku. Společně také nazpívali titulní píseň. Stranou nezůstala ani Gottova mladší dcera Nelly (9), která si v pohádce zahraje jedno z děvčátek.

O čem to vlastně bude?

Příběh vypráví o Barborce a Tomíkovi, kteří tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou. Tam pracuje i netradiční pomocník – dvouhlavý dráček Čmoudík. Když se děti jednou chystají společně s dráčkem přespat v jeskyni, objeví na zdi starou mapu. Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, se pustí do napínavého vyprávění…

Foto: kdyzdrakabolihlava.cz (2x)

Poví nám o vzniku království Draka, o výjimečné lásce princezny Adélky a prince Janka, o kletbě a strašlivém Drakovi, též o zlém skřítku Blivajzovi, o tajemství Pomněnkové louky, o ztraceném dračím vejci a dokonce i o páru klokanů.

Chcete vědět, jak se slaví Vánoce v dračí jeskyni nebo jakou kouzelnou moc může mít sto let nemytý dračí zub? A hlavně – zajímá vás, proč draka bolí hlava? Pak si nenechte ujít tenhle rozverný nový film plný oblíbených hereckých hvězd!

Vedle již zmíněného Karla Gotta v roli kováře, jeho starší dcery Charlotty v úloze Barborky a mladší dcerky Nellinky se můžeme těšit na Miroslava Šimůnka, Filipa Blažka či Kateřinu Brožovou. Skřeta Blivajze si zahraje slovenský herec Miro Noga.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist