Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Jak vznikal pohádkový 3D film Kozí příběh se sýrem?!



05.11.2012

Dnes si ukážeme, jak se takový 3D film vlastně dělá! Jednoduše řečeno stačí výkonné počítače, inteligentní software, dostatek animátorů z celého světa a tři roky na práci. Co se ale celé ty tři roky děje?

kozi
Foto: kozipribeh.cz
 

Hlavní roli při tvorbě počítačové animovaného filmu hrají samozřejmě počítače, ze všeho nejdřív je ale potřeba poctivá ruční práce. Musí se totiž nakreslit všechny postavy a prostředí, které se pak do počítače převádějí. Souběžně s tím vzniká i ručně kreslený scénář filmu, což je v podstatě hotový film v komiksové podobě. 

Pohádkovou magii pak připomíná převedení nákresů do počítače, kde v prvních fázích animace a modelování vyroste z úplné nicoty zcela nový svět. Šedivý a hrubý, ale s daným příběhem. Pak se sejdou ve zvukovém studiu herci a svoje postavy namluví. S velkým časovým předstihem, protože animované postavy pak dostávají konečnou podobu přímo podle intonace. 

kozi
Foto: kozipribeh.cz
 

Tvůrci pak pokračují mravenčí prací na dokončování animace, hrubé kontury pohádkového světa dostávají konkrétnější rysy, přibývají drobnější předměty a plynulejší pohyby postav.

Film je teď hotový, ale nikomu by se nelíbil. Na řadu přichází přidávání detailů, barev, stínů nebo světla. Animovaný svět právě začíná dýchat a postavy jsou jako živé. Tomuto poslednímu kroku se říká renderování a speciálně pro Kozí příběh vyvinulo české studio program FurryBall, o který má zájem i slavný Hollywood.

Stále se Vám to zdá jednoduché? Kozí příběh se sýrem je ve formátu 3D a to znamená, že v jeden moment vznikaly dva filmy najednou, pro každé oko se totiž musí vyrobit samostatný film.  

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Kozí příběh(57 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist