Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Hororová Panna a netvor v neděli na obrazovkách



18.04.2014

Velikonoce jsou tady a s nimi také mnoho pohádek pro děti. Na svých obrazovkách uvidíte také pohádku Panna a netvor, která má možná trochu blíže k hororu než k romantické pohádce…

Pohádku mistrně natočil v roce 1978 režisér Juraj Herz, který natočil několik výtečných hororů, jako je třeba Spalovač mrtvol. Ten samý rok byla uvedena v kinech jiná jeho pohádka s hororovými prvky – Deváté srdce, která některé děti děsila tak, že se na ni nemohly dívat, aby neměly špatné sny.

Pohádka Panna a netvor byla natočena na motivy staré francouzské pohádky Kráska a zvíře. Jedná se o velmi romantickou pohádku, ve které láska vítězí nad pýchou, lží a sobectvím a která v sobě přináší mnohá krásná poselství. Pro hlavní roli naivní, ale ušlechtilé a něžné krásky byla skvěle vybrána Zdena Studénková, zlé sestry pak skvěle ztvárnily Jana Brejchová a Zuzana Kocúriková.

 

Starého otce si zahrál Václav Voska a v roli netvora vystoupil Vlasimil Harapes. Temnou atmosféru pohádky ještě více umocňuje vynikající hudba Petra Hapky. Pohádku můžete shlédnout v neděli v osm hodin večer.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist