Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Festival Děti, čtete? Proběhne na začátku června



28.04.2017

Nakladatelství Meander pořádá ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze již 8. ročník festivalu Děti, čtete? Ten bude trvat celé dva dny a proběhne 1. a 2. června v Městské knihovně, Salla Terreně na Kampě, v galerii Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan a v letohrádku Musaion v zahradě Kinských - Národopisném muzeu Národního muzea.

Foto: Archiv festivalu

Slavnostní zahájení festivalu se bude konat 1. června od 9:00 v Dětském oddělení Ústřední knihovny na Mariánském náměstí, dále pak proběhne vernisáž výstavy ilustrací z katalogu Nejlepší knihy dětem 2015/2016.

První den festivalu se uskuteční v prostorách Městské knihovny. Budou se konat jak autorská čtení populárních spisovatelů, tak i vyhlášení soutěže Nejlepší rukopis, ve které si knihy k vydání volí samy děti, a také výtvarné dílny pod vedením ilustrátorů Nikkarina a Toy Box.

Druhý den se mohou děti těšit od devíti hodin ráno konat besedy a čtení, tentokrát v Salla Terreně na Kampě, například s Janou Vopatovou nebo Janou Šrámkovou.

V galerii Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan na Malostranském náměstí budou představeny novinky z  nakladatelství Meander – zbrusu nová edice Manamana a nová kniha Petra Turečka Vlasy se vrací. Nakonec proběhne beseda a dílna s nizozemskou autorkou Domu myšek Karinou Schaapman, a to od 16:00 do 17:30 v Musaionu, letohrádku v zahradě Kinských.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist