Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Doba ledová 4: Země je v pohybu a naši hrdinové jsou zpět!



26.06.2012

Po třech letech od natočení posledního dílu přichází do českých kin čtvrté pokračování série animovaných hitů. Mamut Manny, mamutice Ellie, jejich mamutí dcerunka Broskvička, lenochod Sid, šavlozubý tygr Diego a potřeštěný veverčák Scratt se vrací, aby prožili nové napínavé dobrodružství.

 

Doba ledová 4

Naši hrdinové opět útočí na plátna kin!

 

O co ve čtyřce půjde? Scratt totiž se svou vášní pro žaludy a jejich ukrýváním způsobí katastrofu nevídaných rozměrů. Podaří se mu zasadit svůj žalud takovým způsobem, že pradávná Pangea začne praskat a lámat se na jednotlivé kontinenty a díky pohybu litosférických desek dojde i k rozdělení naší prehistorické party.

 

Malá ukázka z filmu Doba ledová 4: Země v pohybu

 

Ellie a Broskvička zůstanou na jednom kontinentu a Many, Sid a Diego jsou unášeni proudem na ledové kře hluboko do širého oceánu. Ať to stojí, co to stojí, naši tři odvážní přátelé se musí dostat zpátky domů a při tom na ně čeká nejedno velké dobrodružství. Při cestě zpět jim dají zabrat nejenom mořské bouře, přílivové vlny a mořské příšery, ale musejí zvládnout i první společné soužití na jedné malé kře …

Shodou okolností a náhod se na jejich provizorní loď, kterou si vytvořili z ledovce, dostane i Sidova babička, kterou skupinka zachrání v příboji mořských vln. Už, už se zdá, že naše partička kamarádů bude zachráněna, když se z oparu mlhy vynoří loď, jenže její podivínská posádka na palubě ani v nejmenším nehodlá našim kamarádům pomoci. Naopak - všichni jsou zajati a dostávají se do ještě větší šlamastyky ...

 

Doba ledová 4

Naši přátelé nedobrovolně cestují na ledové kře

 

Americký animovaný film Doba ledová (2002), který byl vyroben ve studiích Blue Sky Studios a uveden do světa společností 20th Century Fox, se v českých kinech objevil před neuvěřitelnými deseti lety a na konto si tehdy připsal 460 tisíc diváků. V roce 2006 pak přibyl druhý díl Doba ledová 2: Obleva, jež přilákal už 674 tisíc lidí.

Konečně Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů se pak stala dokonce druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 2009 a zhlédlo jej přes 852 tisíc zájemců. Celkem tyto tři snímky získaly na tržbách českých kin přes 192 milionů korun.

A to nesmíme zapomenout, že na během deseti let vznikly i tři krátké videofilmy věnované jen veverčákovi Scrattovi – Gone Nutty (2002), No Time for Nuts (2006), Scrat's Continental Crack Up (2010) a před rokem tvůrci stvořili též jeden vánoční speciál s názvem Mamutí Vánoce (2011).

 

Scar

Veverka Scrat si nedá pokoj a nedá

 

Snímek Doba ledová 4: Země v pohybu natočila režisérská dvojka Steve Martino a Mike Thurmeier a jedná se tedy o první film série, který nerežíruje Carlos Saldanha, jenž měl jinak na starosti všechny předchozí díly. Zatímco Steve Martino je průkopníkem na poli počítačové animace, Michael Thurmeier působil jako hlavní animátor celé série, což mu přineslo cenu Annie za nejlepší animovanou postavu.

Čtvrtý díl zdárně pokračuje v započatém příběhu z šerého dávnověku a dále jej rozvíjí, a tak se opět můžeme těšit na řadu komických scén plných vzájemného špičkování mezi zvířecími hrdiny. A už zdaleka nepůjde jen o putování pravěkých zvířat, které se snaží doručit lidské mládě zpět rodičům, jak tomu bylo v prvním dílu. Tentokrát jsou na pořadu dne události takřka ekologické, což z Doby ledové činí společensky velmi závažné dílo …

 

Doba ledová 4

Ve čtvrtém pokračování Doby ledové se objeví i "nebezpečné" postavičky

 

Mladší i starší jistě ocení fakt, že animované sekvence jsou plně převedeny do formátu 3D, díky němuž budou mít diváci své oblíbené hrdiny přímo před nosem. Film vstupuje do našich kin pochopitelně s českým dabingem, na němž se podíleli například Ota Jirák, Jiří Lábus, Zdeněk Mahdal, Kateřina Brožová, Terezie Taberyová, Matouš Ruml a Martin Písařík.

Americká animovaná komedie Doba ledová 4: Země v pohybu je v českých kinech k vidění od 28. června 2012.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Doba ledová(217 fanoušků)

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist