Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Do kin přilétá Malá čarodějnice



07.09.2018

Komediální pohádka či rodinný fantasy film, tak by se dala charakterizovat Malá čarodějnice (Die kleine Hexe), natočená podle předlohy Otfrieda Preußlera. Do našich kin zavítá už 13. září 2018 a potěší všechny milovníky kouzelných příběhů.

Photo © StudioCanal (3x) 

Několik set let „mladá“ čarodějnice se touží podívat na slavný sabat, jenž se koná každý rok na vzdálené hoře. Její společník, starý a moudrý havran Abraxas, jí to rozmlouvá, ale malá čarodějnice ho samozřejmě neposlechne. Ukrytá za keři přihlíží slavnosti. Je však prozrazena a hlavní čarodějka, baba Bimbula, jí uloží, že se musí do roka stát dobrou čarodějkou. Dívenka se pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, snaží se při studiu konat samé dobré skutky.

Její kouzla s velkou nevolí sleduje stará ježibaba Pingula. Když malá čarodějnice pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I této přírodní pohromy však dívenka využije k dobru a uspořádá pro děti karneval. Pak už nastane čas dalšího sabatu, kdy musí malá čarodějnice složit mistrovskou zkoušku. Podaří se jí to?

 

 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist