Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Do Brna můžete od října zavítat na vesmírnou pohádku Robinsonka



04.09.2017

Brněnské planetárium připravuje premiéru unikátní vesmírné pohádky, která se bude promítat v jeho digitálním projekčním systému. Půjde o dobrodružný příběh, který děti doslova vztáhne do děje.

Foto: Youtube

Půjde o originální projekt, který míří i do zahraničí: „Z pohledu nás, producentů, se jedná o dosud nejnákladnější přestavení, do kterého jsme se pustili. Celkové náklady přesáhnou 1 milion korun. Podstatné ale je, že se do tvorby zapojili především brněnští umělci. Nejen, že je radost s nimi spolupracovat, ale jejich profesionalita se vyrovnává okolnímu světu. Ostatně pořad zcela jistě uvedeme na několika velkých mezinárodních přehlídkách,“ řekl Jiří Dušek, ředitel brněnské Hvězdárny a planetária.

 

Hlavní hrdinku Sáru hraje Adéla Ondrušová, kterou doprovázejí animované postavy. Ty namluvili herci Městského divadla Brno, například Petr Štěpán, Aleš Slanina nebo Vojta Blahuta. „Pro film jsme vytvořili celkem 24 scén v 3D a kolem 48 kosmických lodí a objektů. Živé akce točíme v rozlišení 4.7k a to jak ve frekvenci 25 snímků za sekundu, tak 60 snímků pro simulaci měsíční gravitace. Také jsme postavili lunární vozítko Apolla 15, které se v příběhu objevuje. Robota Labiho jsme pro živé akce vytvořili jako reálný model pomocí 3D tiskárny,“ uvádí Petr Hloušek, autor scénáře. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist