Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Děti mohou opět soutěžit v AZ Kvízu Junior



23.01.2015

Soutěž AZ Kvíz má své pevné místo na našich obrazovkách už mnoho let. O něco mladší je verze pro mládež AZ Kvíz Junior, který se zakrátko vrátí na televizní obrazovky. První díl mohou dětští diváci sledovat již 8. února před polednem, pochopitelně na Déčku.

Foto: Česká televize

V AZ-kvízu Junior budou soutěžit holky a kluci z 5. – 7. tříd základních škol a z prim a sekund osmiletých gymnázií. „Primárně ale určitě nechceme suplovat školu, snažíme se o to, aby vznikl pořad, který bude děti jak při natáčení ve studiu, tak doma u obrazovek hlavně bavit,“ doplňuje Svatava Šenková.

Otázky proto budou směřovat spíše ke všeobecnému rozhledu, nežli školnímu učivu. Soutěžící prokážou svoje znalosti třeba v oblasti literatury, filmu, historie, zeměpisu, hudby a mnoha dalších oborů.

Soutěžící musí prokázat nejen vědomosti, ale i schopnost volit správnou taktiku a pohotově se rozhodovat. Součástí pořadu je i pravidelná divácká soutěžní otázka na celý měsíc. Děti na ni mohou odpovídat prostřednictvím webového formuláře na: www.decko.cz/az-kviz-junior.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist