Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Co přinese první den festivalu Pohádka v Jičíně? Nebude chybět Jiří Lábus!



13.09.2017

Jičín bude od středy patřit hlavně dětem. Festival Pohádka, který se zde tradičně v září koná, nabídne pohádková představení, výstavy, dílničky a mnoho dalšího.


Foto: Facebook

Pohádkový festival je tradičně zahájen ve středu slavnostním průvodem, kterého se i letos zúčastní patron festivalu, Jiří Lábus, společně se starostou města Jičína a Pohádkovou dětskou radou. Během tradičního průvodu proběhne zápis do České knihy rekordů o co nejvíce postav z pohádek o  loupežníkovi Rumcajsovi. Na hlavním pódiu na Valdštejnově náměstí proběhne po slavnostním zahájení festivalu ceremoniál Všechno nejlepší Rumcajsi!,  kde děti popřejí Rumcajsovi a vyhlásí se nejzajímavější masky z průvodu. 

Následně roztančí Valdštějnovo náměstí Taneční hrátky s Honzou Onderem, dále proběhne koncert kapely Soundrise v seskupení muzikantů z jičínské ZUŠ J. B. Foerstera. Na náměstí Svobody zahraje sdružení Srdíčko z Jičína klasickou pohádku Jak se stal Rumcajs loupežníkem. Následovat bude koncert staropražské kapely Fiakr či zazní hudba z obcí pod horou Tábor v aranžmá dechové kapely Táboranka. Večer zahraje představení Vizita Jaroslav Dušek. 

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist