Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Chcete vidět kostýmy Libušky Šafránkové z pohádek? Vypravte se na zámek Adršpach!



23.08.2015

Libuška Šafránková byla jednou z nejkrásnějších českých princezen. Ztvárnila je hned v několika pohádkách, nezapomenutelná byla nejenom jako Popelka, ale také jako Večernice, nebo v trojroli princezen ve filmu Třetí princ. Nyní se můžete na kostýmy z dvou posledně jmenovaných pohádek podívat na výstavě, která se koná na zámku Adršpach.

Foto: obecadrspach.cz

Již od května se na tomto zámku koná výstava Pohádkový Adršpach, na které můžete shlédnout výstavu rekvizit a kostýmů z pohádek Princ a Večernice a Třetí princ. Obě tyto pohádky se totiž natáčely v nedalekých skalách.

Mezi zhruba třemi desítkami kostýmů z natáčení je například oblečení čaroděje Mrakomora, nebo šaty princezny Večernice zapůjčené přímo z Barrandovského fundusu. Jednou z mnoha rekvizit je i stolek s kameny z Diamantových skal.

Celá výstava je doplněna infomacemi z natáčení a součástí je také soutěž o vstupenky do Barrandovského studia. Výstavu můžete navštívit každý den kromě pondělí od 9:30 do 17:00. Za základní vstupné zaplatíte 70 korun, děti a důchodci pouze 30 korun.

 

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist