Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Angelina Jolie si zahraje zlou vílu v pohádce Maleficent!



17.01.2013

Film má navazovat na disneyovskou adaptaci Šípkové Růženky z roku 1959. V hlavní roli královny zla se objeví hollywoodská hvězda první velikosti Angelina Jolie.

jolie
Foto: Walt Disney Pictures
 

Postava zlé víly s rohy na hlavě se poprvé objevila v kreslené klasice Šípková Růženka (v originále Sleeping Beauty) z roku 1959. Maleficent v ní očaruje malou princeznu strašlivou kletbou a na konci se snaží usmažit jejího nápadníka v převtělení draka šlehajícího zelené plameny.

Akční pohádka se slavnou herečkou v titulní roli ale nebude žádným hraným remakem, ale půjde o příběh, který vysvětlí, proč se srdce této ženy proměnilo v kámen a proč kolem sebe začala šířit zkázu.

Režiie filmu postupně odmítli Brad Bird (Ratatouille a Úžasňákovi), Tim Burton (Střihoruký Edward) i David Yates (Harry Potter a Relikvie smrti), a tak studio Walt Disney najalo oscarového autora výpravy k filmům Avatar a Alenka v říši divů Roberta Stromberga.

Šípková růženka z roku 1959, kde se víla Maleficent objevila poprvé!
 

Ještě před svým obsazením Angelina Jolie vyjádřila zájem o roli Maleficent, protože to prý byla odjakživa její oblíbená postava a zahrát si ji by pro ni bylo jako splnit si sen. Herečka se také nechala slyšet, že chce, aby Maleficent byla silnou osobností, která kolem sebe sice agresivně kope, ale má také dobré stránky. 

Pohádkový film Maleficent vstoupí do českých kin na jaře roku 2014, a to ve formátu 3D. V dalších rolích se objeví India Eisley jako mladá Maleficent, Elle Fanning jako Šípková Růženka, Miranda Richardson jako královna, Sharlto Copley jako král a Brenton Thwaites jako statečný princ.

 

Sdělte nám Váš názor:

Související pohádky:

Nejnovější články:

Kategorie:
Aktuality

TOPlist